Sexualitats

El feminisme contemporani té com a senya d’identitat la reivindicació de la sexualitat. La qüestió s’enfoca des de dues perspectives: separar l’activitat sexual de la reproducció i explorar i revelar la sexualitat de les dones i de les lesbianes que fins al present continua sent patrimoni masculí.

En aquesta línia, partir de la diferenciació entre drets sexuals i drets reproductius afavoreix treballar, d’una banda, la importància de l’accés al plaer de les dones i al lliure desenvolupament i gaudi de la sexualitat així com la ruptura de la identificació entre sexualitat i heterosexualtitat. Mentre que, d’una altra, permet abordar qüestions relacionades amb la salut reproductiva (infeccions de transmissió sexual, anticoncepció, planificació, avortament, embarassos no desitjats, reproducció assistida, etc.) o temes com la dimensió de gènere del VIH, l’autogestió, l’accés i el control del propi cos.

———————————————————————————————————– CAST

El feminismo contemporáneo tiene como seña de identidad la reivindicación de la sexualidad. La cuestión se enfoca desde dos perspectivas: separar la actividad sexual de la reproducción y explorar y desvelar la sexualidad de las mujeres y de las lesbianas que hasta el presente sigue siendo patrimonio masculino.

En esta línea, partir de la diferenciación entre derechos sexuales y derechos reproductivos favorece trabajar, por un lado, la importancia del acceso al placer de las mujeres y al libre desarrollo y disfrute de la sexualidad así como la ruptura de la identificación entre sexualidad y heterosexualidad. Mientras que, por otro, permite abordar cuestiones relacionadas con la salud reproductiva (infecciones de transmisión sexual, anticoncepción, planificación, aborto, embarazos no deseados, reproducción asistida, etc.) o temas como la dimensión de género del VIH, la autogestión, el acceso y el control del propio cuerpo.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s